Acasă » Istorie

ISTORIE COLAGENULUI NATURAL

Colagenul este proteina cea mai importanta umana si este baza a tesutului conjunctiv. Acesta a fost intotdeauna de un interes special pentru medicina si cosmetologie. Principala responsabilitate a colagenului organic  tip I si III este pentru prospetimea, frumusetea si starea buna a pielii.

Colagenul in prezent se obine din gaturi viteilor si mai putin de porci sau de peste. In chirurgie plastica este folosit de anii 60 ale secolului XX pentru injectarea invaziva al ridurilor. In ciuda pretului ridicat si efectul alterabil acestei manipulare, precum si un procent mare respingeri si complicatii in ziua de azi este singura metoda reala de distrugeri a ridurilor.

Fibrele de colagen sunt supuse la hidroliza si adaugate la creme, masti pentru fata si seruri. In acest rol, colagenul actioneaza ca o crema hidratanta, dar pe de alta parte, ca o proteina cu greutate moleculara mare nu poate sa depasi bariera epidermei si nu este substanta biologic activa in cosmetica.

Fibrele de colagen care sunt supuse la hidroliza sunt “peptide hoituri”, asa sunt denumite de la cosmetologi. In orice cale de a fragmenta si dilua, moleculele cele mai mici si astfel ramane semnificativ mai mari decat cele mai mari pori de epiderma. Acesta a format convingerea rezonabila ca colagenul nu va fi niciodata transdermic. In secolul XX nimeni nu ar fi putut imagina colagen, izolat din organism viu sub forma stabila, altfel decat o masa  imense moleculara de fibre. Acest colagen, continua sa fie in mintea medici, biologi si cosmetologi. 

In anii 70 ale secolului XX in Polonia , Biochimie de proteine a organismelor acvatice, a crescut la nivel global. In anul 1989 chimisti din orasul Gdynia in Polonia, Mieczyslaw Skrodzki, Anthony  Mihnevich si Henrik  Kuyava au facut o descoperire neobisnuit (brevetul № 144584), aceasta fiind lung timp neapreciat. Acesta a fost o metoda de izolare colagenului prin hidratare din pielea pestilor de nivel molecular. Importanta acestei descoperiri este faptul ca colagenul chiar si la nivel molecular “sari” sub influenta reactie cu acid organic in solutie apoasa. Acolo pentru luni si ani de zile colagenul mentine spirala sau tripla in afara corpul donator. Acest lucru este unic numai la proteine din organismelor vii. Desi pestele este murit de mult timp, colagenul in pielea ei este inchis si ramane biologic activ ca si atunci cand pestele era viu. 

Chiar mai mult – hidratul de colagen obtinut, e suficient sa fie filtrat ca sa devine un gel transdermic.    Acesta este primul produs de colagen, care sub influenta temperatura corpului, depaseste epidermei si ajunge fibroblastele, care produc un colagen propriu!

 

Trei au fost motivele care au oprit dezvoltarea acestei descoperire biochimica importanta. Primul - chimisti poloneze nu au stiut ce au in mainile lor si nu au gasit investitori. Al doilea - aceasta descoperire a adus criza si discord in comunitatea stiintifica poloneza, care a impins mai departe chiar si investitorii mici. A treia – produsul de colagen din peste a avut un risc comercial mare, deoarece este instabil la temperatura. Colagenul pierde rapid proprietatile sale cele mai importante deoarece a trebuit sa fie depozitat in frigider si nu a fost adecvat pentru comercializarea cu metoda traditionala – producator – depozit en-gros – client.
Dar, in Polonia au existat oameni care au evaluat calitatea si potentialul extraordinar de colagenul hidratat. In anul 2002, familie Kalentski, in apropierea de orasul Gdansk, au investit in metode de cercetare si de cautare cum sa face extractie de collagen. Au format o echipa de chimisti tineri. In laboratorul de " Inventia Polish Technologies"au inceput sa apare formule de collagen din peste mai perfecte, care au fost mai stabile la temperatura. Dupa multi ani de munca, acestui efort era rasplatit cu colagen natural, in formula actuala, care este stabil la temperaturi ridicate (pana la 27 de grade) si non conservat. Dar “Inventia Polish Technologies” nu au putut gasi metoda sa distribui colagenul. Fara publicitate extinsa si bani pentru depozite en-gross, noul brand "Colagen natural"nu avea nici o sansa.
Dorinta de vanzare acestui produs necunoscut sa incheiat in infrangere.
La sfarsitul anului 2003, in biroul la " Inventia Polish Technologies” a aparut o noua persoana importanta - domnul Mauriti Turek. Dar asta este o alta poveste ...

 

CEL MAI IMPORTANT, CE TREBUIE SA STIM

 

Colagenul este proteina cea mai importanta, nu numai in om, dar, de asemenea, in toate animale vertebrate. Aceasta face parte de 40% din proteine totale si partea esentiala de tesutului conjunctiv.   Toata lumea stie cat de important este sangele, dar putini stiu faptul ca corpul uman pluteste intr-un rau de colagen. Lichidul extracelular, pielea, oase, par, dinti - acesta este colagen.
Care estecel mai mare organuman? Grea intrebarecumulte raspunsurigresite. Pielea! Pielea acopera si protejeaza organismul de influentele externe, in plus ea are si alte functii vitale - functia de excretie, functia de secretorie si functia de respiratorie. Cantareste de la 2.5 pana la 4.5 kg, iar suprafata pielei poate depasi 2,2 metri patrati.
70% din proteina de pielii este colagen. In organism colagenul se schimba in continuare – colagenul moare si in acest timp se produse si mentine de catre condrocite, keratinocitelor si fibroblaste. Acestea sunt celulele care-l servesc.
A lungul timpului, acest metabolism incetineste, apare deficit de colagen. Ca rezultat, apar ridurile, boli si imbatranirii.CARE ESTE MECANISMUL DE PENETRARE COLAGENULUI NATURAL?
Dece colagenul este un gel transdermal?Aplicat pe pielea, colagenul de peste nu se cupleaza direct la fibrele de colagen umane si nu penetra la fibroblaste. Deasupra epiderma, colagenul de peste descompune in aminoacizi. Acestea sunt aceleasi aminoacizi care construiesc colagenului uman (hidroxilizina, glicina, prolina si hidroxiprolina). Aici el alimenteaza spatiul extracelular de toate straturile a pielii cu aminoacizi. Cu ajutorul vitamina C provoca o activitate crescuta a fibroblastelor. Acest mecanism inca nu a fost descris clinic.
In spatiul extracelular fibroblaste, keratinocite si condrocite elimina polipeptide si se impletesc in spirala tripla. Acest proces este mult mai rapid cand spatiul extracelular este „atacat” de mai multe peptide.
Aceasta creste productie de colagen propriu.
Spatiul extracelular este o retea de proteine ​​si carbohidrati. Acestea servesc ca baza in toate cele trei straturi ale pielii.
Aceasta spatiu compune in principal din apa, colagen, elastina, glicoproteina si carbohidrati. Continutul si aspectul sunt similare cu Colagen natural Silver daca eliminam 2/3 din apa.
In spatiul extracelular se creaza reteaua de proteine. Densitatea acestuia este responsabila pentru gradul de elasticitate si de riduri a pielii noastre.  
Expertii in medicina si cosmetica, care nu recunosc efectele de colagen se bazeaza pe literatura vechi din secolului trecut.     
CE INSEAMNA COLAGEN VIU ?
Colagenul natural este un produs viu, deoarece, chiar daca este inchis in borcane de sticla el pastreaza structura spirala creata de pestele. Exista oameni care nu intelege fenomenul de descoperirea poloneza.
Fenomenul consta in faptul ca atunci cand pestele a murit, proteine extrase din pielea ei continua sa fie aranjate in aceeasi structura ca si atunci cand peste era inca viu.
Cum se poate realiza acest lucru? Prin scoaterea rapida pielii si congelare inainte de distrugere a moleculelor colagenului. Apoi se face prelucrare mecanica atenta si reactii chimice lente. Pe urma repetat de filtrare fina. Colagenul, fara a pierde structura spirala, trece curat in solutie apoasa si in cele din urma se varsa in borcane. 

 

DE CE COLAGEN DIN PESTE ESTE MAI BUN DECAT COLAGEN DIN BOVINE, CREAT IN ALTE LABORATOARE ?
In primul rind pentru ca este un collagen “viu”. Colagen natural este solubil in apa si are o structura spirala, nu numai in organism viu, dar si mutat liber in epiderma.
Cand se aplica pe piele penetreaza mai profund decat colagen din bovin, deoarece are o greutate moleculara mai mica. Atunci cand este in contact cu organism colagenul are spirala tripla si atunci cand ajunge la stratului cornos al epidermei este rupt in peptide.
Acesta collagen neutralizeaza alergii existente.

 

EXISTA CONTRAINDICATII PENTRU COLAGEN?

 

Practic nu exista contraindicatii, dar mai trebuie sa stim urmatoarele situatii:
- Un consum de proteine scazut, boala de rinichi si pacientii dializati 
- Alergia la proteine ​​din peste (cel putin o persoana intr-o mie de locuitori)
- De la a patra la a opta luna de sarcina (motive juridice)
- Sase saptamani dupa chimioterapie
Colagen natural nu este un tratament, dar nu este simplu doar un preparat cosmetic. Pentru ca nu numai infrumuseta, dar are, de asemenea, un efect de asupra structurii si performanta ale tesuturilor (tipic pentru medicamente), collagen este inclus in grupul de “cosmeceutical”. Acest termen este recomandat de profesorul american de dermatologie Albert Kligman pentru a sublinia faptul ca aceste medicamente combina efectele produselor cosmetice si medicamente. 
Certificate
Certificate
Certificate
Certificate
Certificate
Certificate
Certificate